Kategóriák: EsztergomHírek

Az illegális hulladéklerakás megakadályozásáról tartottak munkaértekezletet

A természet- és környezetkárosítás visszaszorítása érdekében tartott munkaértekezletet a társszervek képviselőivel az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője.

Több társhatóság is részt vett azon a munkaértekezleten, amelynek az Esztergomi Rendőrkapitányság adott otthont 2021. április 15-én. A megbeszélés célja az illegális hulladéklerakással, a gépjárműbontással és természet- illetve környezetkárosításokkal kapcsolatos intézkedések áttekintése, és az ezen illegális tevékenységekkel kapcsolatos feladatok megvitatása volt.

Schottner Norbert, Esztergom Város Önkormányzata jegyzőjének, Kossa Judit, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Hulladékgazdálkodási Osztály vezetőhelyettesének és Szabados Szabolcs pénzügyőr őrnagy, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság osztályvezetőjének beszámolóját követően Debreczeni István r. ezredes, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője felvázolta elképzelését a probléma felszámolására irányuló rendőri tevékenységről, valamint az ezzel kapcsolatos eredményekről. Emlékeztette a résztvevőket, hogy 2020 februárjában egy férfi 150 gumiabroncsot helyezett el Bajót külterületén, akit kollégái azonosítottak és büntetőeljárást indítottak ellene. A veszélyes hulladékot időközben dorogi természetvédők elszállították a helyszínről.

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a természet-és környezetkárosítás elleni fellépés mindannyiuk közös érdeke, valamint, hogy ezen jogsértésekkel szemben közösen hatékonyabban tudnak fellépni. Az értekezlet zárásaként a résztvevők egy terepbejárás során egyeztették a jövőben megtartásra kerülő közös akciókkal kapcsolatos teendőket.

Fotó, forrás: police.hu

Megosztás