Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Szabadidőpark épülhet Nyergesújfaluban

180 millió forint támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Nyergesújfalu szabadidőpark létrehozására a régi focipályán. A pályázat a megyei önkormányzat támogató döntése és koordinálása révén nyerhetett zöld utat.

A nyergesújfalui szabadidőpark kialakítását a városközpontban, családi házas környezetben, a búcsútérként is használt volt focipályán tervezik megvalósítani.

– A terület legnagyobb részén pihenőparkot alakítanánk ki. A gyermekeket tematikus, többgenerációs játszótér és közlekedési tanpálya, a felnőtt látogatókat szabadtéri fitnesz park fogadja majd. Mindemellett kétszáz néző befogadására alkalmas szabadtéri színpad is létesül, sőt, játszóház, kávézó és mosdók teszik komfortosabbá az ide érkezők pihenését – mondta el Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármestere.

A teljes fejlesztési területen a közvilágítás mellett biztosítják a csapadékvíz elvezetését, valamint közparkolót is építenek. A park a közösségi élet aktív színtere lesz, helyt ad majd megyei gyermek színjátszó találkozónak, és a tervek szerint középiskolások részvételével telepítenek köré növényeket.

– Örömteli, hogy Nyergesújfalu támogatása mellett két bakonyaljai településre többletforrást sikerült hozni, és kiegészíteni 13 millió forinttal a korábban elnyert mintegy 60 milliót. Így megvalósulhat az eteiek álma, az új egészségház, mindemellett Bakonybánkon megújulhat az orvosi rendelő – fűzte hozzá Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kifejtette, hogy a lebontott etei rendelő helyén megvalósuló új épületben kap helyet a háziorvosi, a fogorvosi és a gyermekorvosi rendelő. A létrehozást a mostani ráemeléssel együtt megítélt mintegy 56 millió forintos TOP-forrás segíti, melyet a megyei önkormányzat vállalkozásfejlesztési alapítványától kapott kamatmentes hitel is kiegészít. A bakonybánki orvosi rendelő felújítása is megkezdődhet a plusztámogatással együtt közel 17 millió Ft-ból.

Borítókép: illusztráció
Forrás: KEMÖH Sajtó

Megosztás