Helyi dílereket tartóztattak le

Az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta egy dorogi és egy esztergom-kertvárosi férfi letartóztatását, akik rendszeresen értékesítettek kábítószert.

Az indítvány szerint a dorogi férfi az élettársával együtt a dorogi albérletükben értékesített marihuánát és amfetamint. A férfi 2019. évben arra kérte élettársát, hogy a hozzájuk érkező fogyasztóknak adja át az előre összekészített csomagot és esetenként vegye át azok ellenértékét, a nő ennek mintegy 20 alkalommal eleget is tett. Előfordult az is, hogy a nő végezte a kábítószerek kimérését és azok csomagolását.

A dorogi férfi a kábítószer értékesítéséből befolyt pénzből fizette az albérlet költségeit, valamint vásárolt 3,5 millió forintért egy ingatlant, és 500.000 Ft-ért egy gépkocsit.

Az esztergomi-kertvárosi férfi 2020 tavaszát követő hónapokban vásárolt a dorogi férfitól marihuánát és amfetamint több, mint egymillió forint értékben, amiből fogyasztott, valamint további három személynek értékesített. Ennek a férfinak az értékesítésből több, mint 900.000 Ft. jövedelme származott.

A dorogi rendőrök az esztergom-kertvárosi férfi lakásán, valamint a dorogi férfi albérletében, illetve a kábítószer értékesítés jövedelméből vásárolt külön ingatlanban növényi törmeléket alufóliába, illetve nejlonzacskóba csomagolva, fehér port, valamint kábítószerrel szennyezett használati tárgyakat foglaltak le.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a két férfi letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének a veszélye és a bűnismétlés veszélye miatt egy-egy hónapra elrendelte.

A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövetők és a védők fellebbezést jelentettek be.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó