Elzárásra ítélték a volt élettársát zaklató férfit

Az Esztergomi Járásbíróság nem jogerősen 75 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki volt élettársát fenyegette meg.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. április 12. napján tartott előkészítő ülésen zaklatás bűntette miatt 75 nap elzárásra ítélte az elsőrendű vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be. A másodrendű vádlott a bűncselekmény elkövetését nem ismerte be, ezért ügyét a bíróság tárgyalásra utalta.

A megállapított tényállás szerint a sértett nő és az elsőrendű vádlott élettársi kapcsolata 2016-ban megszakadt, mindketten új élettársi kapcsolatot létesítettek. A nő 2019. március 8-án egy Doroghoz közeli községbe költözött az új élettársával és a volt élettársával közös 3 gyermekével együtt. Az elsőrendű vádlott 2019. március 14-én megjelent a nő új lakóhelyén, és a két kisebb gyermeket magával vitte. Ezt követően a férfi 2019. március 15-e és 2019. március 27-e közötti időben több alkalommal telefonon megfenyegette volt élettársát és annak jelenlegi párját azzal, hogy őket megveri és megöli.

A férfinek egy rokona, a másodrendű vádlott 2019. március 25-én hangüzenetet küldött a sértettnek, amelyben ugyancsak kilátásba helyezte a sértett bántalmazását.

A nő volt élettársát a bíróság 2016-ban garázdaság bűntette miatt 8 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A másik férfi ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2015-ben lopás vétsége miatt, mint különös visszaesőt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2017-ben szabadult.

Forrás: Tatabányai Törvényszék