Késsel hadonászott és a bolt felgyújtásával fenyegetőzött

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki azért fenyegetőzött, mert ittas állapota miatt nem szolgálták ki alkohollal egy Doroghoz közeli település üzletében.

A vádirat szerint a férfi 2021. február hó 11-én több alkalommal megjelent a Doroghoz közeli kisközségben lévő csemege üzletben, ahol alkoholt kért, azonban ittas állapotára és hiteltartozására tekintettel az ott dolgozó eladók és a tulajdonos a kiszolgálást megtagadták. A férfi az üzletben 13 óra 3 perckor a kabátja zsebéből elővett egy 13 cm pengehosszúságú kést, azonban az üzlet tulajdonosának felszólítására visszacsúsztatta azt a kabátzsebébe. Ezután a férfi kérése az volt, hogy kint rendezzék a konfliktust, ezért elhagyta az üzletet, őt követte a tulajdonos. A vádlott az üzlet előtt ismételten elővette a kést, azzal a tulajdonos felé hadonászott, mindeközben több alkalommal azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a boltot. Az üzlet tulajdonosát azzal fenyegette, miszerint megbánja, hogy így bánik vele. A vádlott fenyegetőzése, késsel való hadonászása mintegy két percig tartott, ekkor az üzlet tulajdonosa gáz spray-vel lefújta őt és értesítette a rendőrséget. A dorogi rendőrjárőrök kiérkezését követően az elkövető eldobta a kését a közelben lévő fenyőfa alá.

A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, továbbá a lefoglalt kést kobozza el.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó