Kategóriák: DorogHírekSport

Dorog idegenben verte a Siófokot

Április 11-én, vasárnap a Labdarúgó NB II 32. fordulójában a BFC Siófok 1-0-ra kikapott a remek tavaszt produkáló Dorogtól. A dorogiak nagy lépést tettek a bennmaradás felé, míg a siófokiak kieső helyre sodródtak – írja a Nemzeti Sport.

Az első félidőben két említésre méltó eseményt jegyezhettünk fel: előbb a 6. percben egy szöglet után Nikházi két méterről fejjel vette célba a dorogi kaput, a léc alá tartó labdát Borsos bravúros mozdulattal ütötte fölé. Tizenkilenc perccel később Kanalos ugratta ki Zuigébert, az utánpótlás-válogatott középpályás elpasszolta a labdát Hutvágner mellett, majd elesett, de Kovács Gergely sípja – helyesen – néma maradt, miközben Polényi tisztázni tudott.

A második félidő hasonlóan alakult az elsőhöz, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a siófokiak valamivel többet tettek a vezető gólért: a 64. percben Balogh Bence Benitó 13 méteres lövése után kellett nagy védést bemutatnia Borsosnak, majd kilenc perccel a vége előtt Hajnal Gergely lőtt nagy helyzetben, félfordulattal fölé. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, hiszen a hajrában egy hosszú kirúgás után a házigazdák több alkalommal sem tudtak felszabadítani, majd Tony-Markos Kanalos passzát Mihajlo Rjasko gólra váltotta (0–1).

A bekapott találat hideg zuhanyként érte a hazai játékosokat, akik a hátralévő rövid időben nem tudtak váratlant húzni és válaszolni, így már sorozatban kilenc nyeretlen mérkőzésnél tartanak, s ennek köszönhetően kieső helyre sodródtak. Ezzel szemben a dorogiak ötödik tavaszi győzelmük megszerzése után nemcsak a tabellán ugrottak egy helyet előre, de nagy lépést tettek a bennmaradás felé is.

A lefújás után Mihalecz István, a siófokiak szakmai igazgatója úgy fogalmazott, hogy a tipikus egygólos mérkőzésen az a csapat nyert, amelyik lényegesen jobban átérezte a fontosságát. A vendégek szakvezetője, Fenyvesi László kiemelte, hogy csapata mutatott játéka az első félidőben nem tetszett, de a második játékrészben sikerült ritmust váltaniuk, ennek köszönhetően pedig nagyon fontos három pontot szerezniük.

LABDARÚGÓ NB II – 32. FORDULÓ
BFC Siófok–Dorogi FC 0–1 (0–0)
Siófok, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács Gergely (Király Zsolt, Bognár László)
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Izing (Deutsch, a szünetben), Kiss B. – Tajthy T. (Tömösvári, 86.), Nikházi (Szakály A., 54.) – Gaál B., Cipf (Kecskés T., 54.), Balogh B. (Hajnal G., 72.) – Horváth P. Szakmai igazgató: Mihalecz István
DOROG: Borsos – Kárász, Dlusztus, Belényesi, Papp M. – Rjasko – Girsik (Szerencsi, 67.), Lénárt, Csillag (Berkó, 88.), Szedlár (Zuigéber, 8.) – Kanalos (Barna, 88.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Rjasko (84.)

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala