Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Ajándékozd meg a Földet és szedj egy zsák szemetet!

Április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Az 1970-ben útjára indult mozgalomhoz hazánk 1990-ben csatlakozott, azóta ezen a napon különféle akciókkal és rendezvényekkel hívják fel a figyelmet bolygónk természeti értékeinek és környezetének megóvására.

A Szemétirtók csapata arra gondolt, hogy idén egy zsák szeméttel köszöntik a Földet „születésnapján”. Persze nem úgy gondolják, hogy eldobálják rajta a szemetet, hanem éppen ellenkezőleg: megtisztítják felszínét egy zsáknyi szeméttől, amit aztán hazavisznek és megfelelő hulladékgyűjtőbe tesznek.

Akik már most elkezdték az ajándékozást:

  • Szilvay Attila a Strázsa-hegyen, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén szerezte be az ajándékot;
  • Lieber Tamás és Lieber Marcell a dorogi kórház udvarában a vártnál jóval nagyobb csomagot tudott összeállítani;
  • Gábor Éva a Tát és Nyergesújfalu közötti kerékpárúton „futtában” intézte el a meglepetést;
  • Kissné Csorba Erika a Kesztölc és Piliscsév közötti murvás útról nem tudott üres kézzel hazatekerni;
  • Hartyán Csaba és lelkes kis segítői összekötötték a kellemeset a hasznossal és a sárisápi Nyúltúra keretében szedték össze a szemetet;
  • Németh Brigitta pedig elsőként ragadott szemeteszsákot a felhívásra, melyet a Vaskapunál töltött meg.

Van kedvetek csatlakozni hozzájuk?

Ha szeretnétek Ti is örömet szerezni a Földnek, 2021. április 10. és 22. között szedjetek össze Ti is egy zsák szemetet róla, neki! Csináljatok egy képet, ha van kedvetek, írjátok meg pár sorban, hogy hol szedtétek össze, és töltsétek fel a Szemétirtók csoportba az #ajándékaföldnek hashtaggel! Ha nem szeretnétek nyilvánosan névvel, fotóval szerepelni, küldjétek el nekik a beszámolót privát Facebook üzenetben, vagy a szemetirtok@gmail.com e-mail címre, mert szeretnék összesíteni az eredményt és szeretnék minél több „ajándékcsomaggal” megörvendeztetni a Földet.

Megosztás