Ittasan döntötte ki a vasúti fénysorompót

A 48 éves férfi Esztergomban ment neki a jelzőberendezésnek. A rendőrök megállapították, hogy a csolnoki férfi a vezetés előtt alkoholt fogyasztott.

A rendőrségre 2021. április 10-én, szombaton 21 óra 50 perckor érkezett a bejelentés, hogy Esztergomban a Dorogi úton lévő vasúti átjáró fénysorompóját egy személyautóval kidöntötték.

A járőrök a helyszín közelében egy buszmegállóban álló gépkocsira lettek figyelmesek. Ellenőrizték a mellette álló 48 éves férfit, aki elmondta, hogy ő okozta a rongálást. Azt is kijelentette, hogy a vezetés megkezdése előtt nem fogyasztott alkoholt. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett. A férfit mintavételre előállították és ellene az Esztergomi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást kezdeményeztek.

A rendőrség ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszes ital fogyasztása esetén is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek. Ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek!

Forrás: police.hu