Kategóriák: DorogHírekSport

A Loki kikapott a Dorogtól

Április 7-én, szerdán a Labdarúgó NB II 31. fordulójában a Dorog a listavezető Debreceni VSC-t fogadta átmeneti otthonában, Tatabányán. Az éllovas Loki több mint egy félidőt emberhátrányban játszva 2–0-ra alulmaradt a Dorog vendégeként – írja a Nemzeti Sport.

A zsinórban három győzelemnél járó Debrecen egyértelmű esélyesként érkezett a nyolcmeccses veretlenségi szériáját vasárnap a Budaörs ellen lezáró Dorog ideiglenes otthonába, Tatabányára. Hatalmas elánnal kezdett a listavezető, hat perc alatt négy szögletet rúghattak a vendégek. Bár igazán nagy helyzetet nem alakított ki a DVSC, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor szerez vezetést.

A Dorog erőtlen kontrái általában már a pálya közepén elhaltak, a vendégkapuig nem jutottak el a hazaiak. Hogy Gróf kapus mégis játékban legyen, arról néhány hazaadással a csapattársai gondoskodtak. Az első félidő derekára valamelyest enyhült a Loki nyomása, a listavezető azonban így is egyértelműen irányította a mérkőzést. A 38. percben aztán váratlanul megfogyatkozott a vendégcsapat: a második sárgáját (igencsak szigorúan) megkapó Kusnyirt kiállította a játékvezető. Ettől azonban nem változott meg a játék képe, a DVSC fölénye folyamatos volt, de annak ellenére sem sikerült gólt szereznie Huszti Szabolcs csapatának, hogy a szünetben is támadók álltak be csereként.

A Dorog egyértelműen berendezkedett a döntetlen tartására, így aztán teljesen váratlanul jött a hazaiak vezető gólja. A csereként beálló Szedlár futott el egy kontrával a bal oldalon, középre tett labdáját pedig Kanalos a bal alsóba lőtte. Néhány perccel később Zuigéber eldönthette volna a meccset, de ziccerben nem tudott túljárni Gróf eszén. Az utolsó percekben a hátul teljesen kinyíló Debrecent háromszor is megkontrázták a dorogiak, a harmadik ilyen esetnél Szerencsi el is döntötte a mérkőzést. Meglepetés a javából! 2–0

LABDARÚGÓ NB II – 31. FORDULÓ
DOROGI FC–DEBRECENI VSC 2–0 (0–0)
Tatabánya,
 Grosics Gyula Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Káprály Mihály (Baghy Csaba, Kovács Gábor)
DOROG: Borsos – Kárász, Berkó, Belényesi, Papp M. – Rjasko – Zuigéber (Nyíri, 81.), Nagyházi (Szedlár, 64.), Kanalos (Szerencsi M., 81.), Girsik (Lénárth, 64.) – Beliczky (Csillag, 53.). Vezetőedző: Fenyvesi László
DEBRECEN: 
Gróf – Kusnyir, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi J. – Varga J. (Dzsudzsák, 72.), Haris (Bódi, a szünetben) – Ugrai (Tischler, 80.), Bényei (Bévárdi, a szünetben), Sós (Szécsi M., a szünetben) – Bárány. Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Kanalos (71.), Szerencsi M. (90+6.)
Kiállítva: Kusnyir (38.)

MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László:
– Ma minden jól alakult. Bár több alkalommal is szerencsénk volt, csapatom hatalmas szívvel és nagy elszántsággal lépett pályára, ennek köszönhetjük ezt a fantasztikus sikert.
Toldi Gábor: – Minden tiszteletem a dorogi csapaté. Bírózhatunk, de ezt a mérkőzést tíz emberrel is illett volna megnyernünk.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: Nemzeti Sport
Fotó: Dorogi FC