Elkészült Bajóton az új közösségi és piactér

Elkészült Bajóton az új közösségi és piactér

Hírek Comments Off 72

Interreg pályázat keretében, mintegy harmincmillió forintból készült el az új közösségi és piactér Bajóton.

Bajót Község Önkormányzata a Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program a „határon átnyúló termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése keretében a felvidéki testvértelepülésükkel, Szőgyénnel együttműködve nyert el, mintegy 73 555 eurót, több mint 28 millió forintot.

A pályázat keretében a művelődési ház melletti területen alakították ki a piacteret, épített, fedett színpaddal, pihenőpadokkal, közvilágítással. A piactéren térkőburkolat és füvesítés is történt.

A helyi termelői piac kialakításával a cél a hazai és testvértelepülés gasztronómiai szokásainak, étkezéseinek, termelésének megismerése, helyi termékek piacának bővítése. A járvány megszűnését követően számos lehetőséget kínál az új közösségi tér. Az ide látogatók nemcsak gasztronómiai élményekkel, de kulturális értékekkel is gazdagodnak. A vásárok ideje alatt pedig a kiépítendő színpadon előadások szórakoztatnák a vásárlókat, mellyel megismernék egymás hagyományait, dalait is a testvértelepülés tagjai. Mindemellett kiváló helyszíne lehet különféle Adventi- és kézműves vásároknak, kiállításoknak.

“Örülünk, hogy a megyei önkormányzat – az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program monitoring bizottságának tagjaként – támogató döntésével hozzájárulhatott ehhez a fejlesztéshez!” – írta a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Facebook oldala

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top