Kategóriák: HírekKék hírek

Tűz ütött ki egy piliscsabai templom sekrestyéjében

Április 5-én, hétfőn reggel nyolc óra után tűz ütött ki a piliscsabai református templom sekrestyéjében.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint bútorok égtek négy-öt négyzetméteren a templom sekrestyéjének egyik szobájában Piliscsabán, a Nagybaczoni Nagy Vilmos utcában.

Az esethez riasztott esztergomi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat és elvégezték az utómunkálatokat.

Farkas András, Piliscsaba polgármestere közleményt adott ki, miszerint vélhetően elektromos hiba okozta a tüzet. Hozzátette, hogy először a település önkéntes tűzoltói értek a helyszínre, akik elkezdték a tűz oltását. Kiemelte azt is, hogy ha ők nem lennének, akkor az 1939-ben épült gyönyörű református templom fa tető- és toronyszerkezetére is átterjedt volna a tűz hatalmas lelki és több százmilliós anyagi kárt okozva. Az időközben kiérkező esztergomi hivatásos tűzoltóság szüntette meg véglegesen a tüzet. A kár így is jelentős, korom borítja a teljes templomteret.

„Ez az eset minden eddiginél erősebben mutat rá, hogy itt az ideje, hogy az elmúlt években hasonló mentésekhez felfejlődött eszközparkja megóvására, újabb eszközök fogadására megfelelő szertárral is rendelkezzen a piliscsabai ÖTE. A helyszínen felajánlottam Csoma Áron református lelkésznek, hogy számíthat az önkormányzat segítségére is. Istennek hála, hogy megmenekült a templom és köszönet a tűzoltóinknak és mindazoknak, akik ebben segítségre voltak” – írta Farkas András.

Fotók: Farkas András / Piliscsabai Polgárőr Egyesület