Eltiltás hatálya alatt vezettek

2021. április 4-én, vasárnap Pilismaróton és Esztergom-Kertvárosban szabálytalan közlekedőkkel szemben intézkedtek a rendőrök.

Az esztergomi járőrök Pilismaróton intézkedtek egy robogóval közlekedő fiatallal és utasával vasárnap délelőtt. A járőrök arra figyeltek fel, hogy sem a sofőr, sem a mögötte ülő személy nem használt bukósisakot a közlekedése során. Ellenőrizték a segédmotoros-kerékpárt vezető 16 éves helyi fiú iratait, amiből kiderült, hogy őt korábban engedély nélküli vezetés miatt 2022 februárjáig eltiltották a járművezetéstől. A fiatalt előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

Ugyanezen a napon délután Esztergom-kertvárosban állítottak meg az egyenruhások egy személygépkocsival közlekedő férfit. A járőrök megállapították, hogy a járművet korábban ideiglenesen kivonták a forgalomból, valamint azt is, hogy annak állapota a közlekedés során balesetveszéllyel járhat. A gépkocsi gumiabroncsai kopottak, lámpabúrái töröttek voltak, az egyik ablaktörlő lapát pedig hiányzott. A 32 éves sofőr iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy eltiltás hatálya alatt áll, ezért előállítását követően szabálysértési eljárást indítottak ellene, és őrizetbe vették.

Forrás: police.hu