Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Elrendelték a letartóztatásukat az unokázós csalóknak

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta két férfi letartóztatásának elrendelését, akik a gyanú szerint a 79 éves sértettet azzal tévesztették meg, hogy fia balesetet okozott, és a rendőrségi eljárás elkerülése érdekében a balesetet elszenvedő felet kell kártalanítani a többmilliós összegből.

Az indítvány szerint a 79 éves dorogi sértettet 2021. február 23-án telefonon felhívta egy férfi, aki valótlanul közölte vele, hogy a sértett fia autóbalesetet okozott, és kártalanítani kell a vétlen félt, különben rendőrségi ügye lesz a fiának. A sértettel ezt követően egy nő beszélt telefonon, aki megerősítette, hogy többmilliós a kár. Ezt követően a telefonáló közölte a sértettel, hogy amennyiben megvan a pénz, akkor a „rendőr fia” fog a sértetthez érkezni a pénzért. Az egyik férfi elkövető megjelent a sértett dorogi lakóhelyén és átvett a sértettől 2.800.000 Ft-ot és 600 eurót, összesen 3.014.800 Ft értékben, majd az összeget átadta a társának.

A sértett ezt követően hívta fel a fiát telefonon, és így derült ki számára, hogy megtévesztés áldozata lett, a fia balesetet nem okozott. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság egy hónapra elrendelte mindkét férfi letartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye.

A végzés végleges, azt az ügyész, a gyanúsítottak és a védők is tudomásul vették.

Fotó: police.hu
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó