Bombariadót fújt a fiatalkorú lány, próbára bocsátották

Bombariadót fújt a fiatalkorú lány, próbára bocsátották

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 24

Az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzésében közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 2 év próbára bocsátotta azt a fiatalkorú lányt, aki egy esztergomi céget telefonon hívott fel azzal, hogy a gyárban bomba van elhelyezve.

A férfi bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért 2019. június 21. napján telefonon arra törekedett rábírni 14 éves, nevelése, felügyelete, gondozása alatt nem álló, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét, és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit. A telefonszámot ezt követően a kiskorú fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a férfi a gyermekének üzent.

A fiatalkorú lány 2019. június 21-én 13 óra körüli időben a gyermekotthonból felhívta a férfi által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve.  A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. 10 millió forint kár keletkezett.

A fiatalkorú lány ismeretlen helyen volt, ezért az esztergomi rendőrség vele szemben az eljárást elkülönítette. Az elkülönített ügyben a fiatalkorú lány tartózkodási helyének megállapítása után folytatódhatott a nyomozás.

Az ügyészség a vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lányt 2 év próbára bocsátotta. Továbbá a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét a próbára bocsátás időtartamára. A bíróság büntetővégzése jogerős.

Kapcsolódó: a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lány barátjának apját 2020. május 28-án 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top