Kategóriák: Hírek

Megtisztították a szeméttől a pilismaróti Duna-partot és környékét

Március 28-án, vasárnap délelőtt mintegy harminc fős csapat tisztította meg a szeméttől a pilismaróti Duna-partot és környékét.

A szervezők a Facebook írták, hogy az összeszedett hulladékból látszott, hogy évek óta gyűlt a szemét a területen. A résztvevők mintegy nyolcvan darab szemeteszsákot töltöttek meg, valamint egy nyolc köbméteres konténert pakoltak tele vegyes- és műanyag hulladékokkal.

Az akcióban harminc gyerek és felnőtt önkéntes vett részt, akik a szervezők előzetes felmérése szerint a legszennyezettebb területeket tisztították meg. Az összes önkéntes nagyon hatékonyan végezte a munkát, valamint a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének (FŐHESZ) munkatársai folyamatosan hordták utánfutókkal a telepakolt zsákokat az elhelyezett gyűjtőkonténerbe. Bátorításként még csokit és vizet is kaptak a résztvevők. Sajnos, még így is annyi szemét maradt hátra, hogy lesz szedni való a következő alkalomra is.

A szemétszedés célja az volt, hogy összefogja azokat az embereket, akik tenni akarnak azért, hogy tisztább környezetben éljenek, hogy eltűnjenek az illegálisan lerakott, gazdátlan szemétkupacok, hogy eljusson odáig egy közösség, hogy ne dobja el senki a szemetet. A szervezők remélik, hogy minél többen lesznek, akik vigyáznak a saját környezetünkre.

A szervezők köszönik az önkénteseknek, illetve a FŐHESZ, a Vertikál Nonprofit Zrt., a BEBTE és a Civilek Pilismarótért csoportnak a segítséget.

Fotók, forrás: Galambos István szervező

Megosztás