Késsel hadonászott Esztergom belvárosában

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki késsel hadonászott Esztergom belvárosában. A férfit egy év börtönbüntetésre ítélhetik.

A vádirat szerint a férfi 2019. április 13-án 23 óra 30 perc körül Esztergomban, a Vörösmarty utcában ittas állapotban kiabált, mert nem találta a telefonját, majd egy ismeretlen személyt több alkalommal meglökött, aki emiatt az útra esett, és a kezében lévő pohár összetört. Ezt látva egy férfi a garázda férfihoz lépett, és felszólította arra, hogy hagyja abba a magatartását. A vádlott azonban letépte a pólóját, boksz állásba helyezkedett, ezután a két férfi kölcsönösen megütötte egymást, a vádlottat a földre vitte a másik férfi.

Miután mindketten felálltak, az elkövető a szállására ment, ott magához vett 12 cm pengehosszúságú kést, azzal visszatért az előbbi helyszínre.

Az elkövető a vele birkózó férfit keresve a késsel hadonászott, az ott tartózkodó emberek irányába szurkált, és közben kiabált. A férfi a késsel a kezében egy közeli bárba is bement, ott is kiabált, és a vele birkózó férfit kereste.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a visszaeső férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 1 év börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt kést kobozza el.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó