Kerékpárost ütött el Nyergesújfaluban

A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki Nyergesújfaluban egy közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem állt meg gépkocsijával a kerékpárút előtt, ezért egy kerékpáros a járműnek ütközött.

A vádirat szerint a férfi 2019. szeptember 07-én Nyergesújfaluban a Jókai Mór utcában a Kossuth Lajos utca útkereszteződése irányába haladt a személygépkocsival. A Kossuth Lajos utcával párhuzamosan, a járda mellett 1,9 méter széles kerékpárút előtt a vádlott haladási iránya szerinti jobb oldalon, „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla került kihelyezésre, alatta kerékpárosok keresztirányú közlekedésére utaló kiegészítő táblával. A közúti táblával egy vonalban a kötelező megállás helyét jelző útburkolati jel került felfestésre.

A vádlott haladása során az útkereszteződéshez érve a közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem állt meg, hanem mintegy 10-12 km/óra sebességgel folytatta közlekedését a védett út, a kerékpárút, és a Kossuth Lajos utca irányába. Mindeközben érkezett kerékpárjával a szabályosan közlekedő sértett, aki kerékpárjával fékezett ugyan, azonban az ütközést elkerülni nem tudta. Az ütközés hatására a sértett egyensúlyát vesztette, és balra dőlve az úttestre zuhant.

A baleset során sértettnek nyolc napon túl gyógyuló bokatörése keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó