Kategóriák: HírekSport

Online gátőrfutást szervez az ÉDUVIZIG

A Víz Világnapja alkalmából rendezett gátőrfutást az idei évben online szervezik meg.

A fennálló járványügyi helyzet miatt az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) a Víz Világnapja alkalmából az eddig hagyományosan megrendezett gátőrfutást 2021. évben online esemény keretében szervezi meg, hiszen gátőreik jelentőségteljes munkájáról való megemlékezést a továbbiakban is szeretnék folytatni.

A 2021. március 22. (Víz Világnapja) és 2021. április 22. (Föld Napja) közötti időben minden futni vágyót arra buzdítanak, hogy közösségi futóteljesítményként elérjék el a Σ 2021 kilométer távot a gátőrök tiszteletére.

Részvételi feltételek:

  • Fuss önállóan és posztold eredményed az ÉDUVIZIG Facebook oldalára vagy idővonaladra 2021. március 22. (Víz Világnapja) és 2021. április 22. (Föld Napja) közötti időszakban!
  • Érints egy vízfolyást vagy töltést az utad során és említsd meg a posztodban, merre jártál vagy posztolj képet róla pl. futó applikációval – km, idő, stb. esetleg térkép hozzáadásával!
  • A nyilvánossá tett poszt megkezdésekor használd a „#edugator21” hashtaget! Ha Facebook regisztrációval nem, csak Messenger applikációval rendelkezel, akkor az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak küldj egy üzenetet a fenti tartalommal!
  • A megadott időszak végén névre szóló oklevélben ismerik el erőfeszítéseidet.
  • 14 év alatt a minimális futáshossz 2 km, 14 év felett legalább 5 km megtett távot vesznek figyelembe. Átlag 7:30 perc/km tempó alatt tudják futásnak elfogadni a teljesítést, de nem osztanak helyezést se gyorsaságra, se távolságra.
  • A kísérőket is elismerik, ha feltöltöd a nevét a támogató párodnak (pl. biciklis követés), viszont az összesített értékekbe nem számít bele a távjuk. Személyenként csak egy feltöltést regisztrálnak.
  • Örülnek, ha igazgatóságuk működési területén teljesíted a távot (lásd. térkép vagy 223/2014. (IX.4.) Korm. rend., 1. melléklet), de ha a világ bármely más pontján van erre lehetőséged, akkor is szívesen várják a posztodat!
  • A Gátőrfutás nem verseny, hanem online, részvétel-alapú sportolás. A részvétel továbbra is díjmentes és önkéntes. Csak saját felelősségre, önálló szervezésben történik a járványügyi előírások figyelembevételével. Feltöltéseddel a fenti kikötésekkel egyidejűleg egyet értesz.
  • Az igazgatóság a rendezvénnyel kapcsolatban kizárólag a résztvevők számát és a megtett KM értéket rögzíti, egyéb adatkezelést nem végez. A Facebook hozzászólások alapján a megjelenő névre küldik az oklevelet digitális PDF formában, ezért kérik, hogy figyeld a Messenger üzeneteidet és fogadd el a megkeresést a kampányidőszak végén!
  • A feltöltött „gátőrkilométereket” legalább 3 naponta összesítik és hirdetik, így várhatóan minden héten H-SZ-P munkanapokon közlik az aktuális állást (résztvevők száma és összes futott KM).

Részletek>>

Forrás: ÉDUVIZIG