Másodszorra is elítélték az erőszakos férfit

Másodszorra is elítélték az erőszakos férfit

Dorog, Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 21

Az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, jogerősen száz óra közérdekű munka büntetést szabott ki azzal a férfivel szemben, aki nem fizette gyereke után a tartásdíjat. Ugyanezt a férfit korábban már nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték, mert volt élettársát és családját megöléssel fenyegette.

A vádirat szerint a bíróság arra kötelezte a férfit, hogy az anyánál elhelyezett közös gyermekük tartására előre esedékesen, minden hónap 12. napjáig havi 30.000 Ft gyermektartásdíjat fizessen meg. A férfi 2020. április – július közötti, majd 2020. szeptember és 2020. november és december hónapokra összesen 130.000 Ft elmaradt tartásdíjat önhibájából nem fizetett meg a jogosultnak.

Ezt megelőzően ugyanezt a férfit folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádemelése alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokon meghozott határozatával 8 hó végrehajtandó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, mert többször bántalmazással fenyegette meg volt élettársát, egyik alkalommal ezt a gyermekjóléti szolgálat esetkonferenciáján tette.

A vádirat szerint a férfi és a nő sértett élettársak voltak, kapcsolatukból 2017-ben fiúgyermek született, az élettársi kapcsolat 2018. decemberében megszakadt, és a bíróság a gyermeket az anyánál helyezte el. A felek között a kapcsolattartás miatt folyamatosan vita volt, amelyet súlyosbított, hogy a sértett új társat talált, akit a gyermekkel együtt gyakran látogatott annak lakásán.

A vádlott féltékenységből 2020. évben Messenger alkalmazáson keresztül több alkalommal, 2020. júliusban három alkalommal is bántalmazással fenyegette meg a dorogi sértettet. A láthatás szabályozása céljából 2020. augusztus 13-án esetkonferencia megtartására került sor a gyermekjóléti szolgálat közreműködésével. A férfi az esetkonferencián, félelemkeltés céljából megöléssel fenyegette meg volt élettársát és annak családját.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top