Bennrekedt az üzletben a tolvaj: felvételen a tettenérés

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki dorogi és esztergomi üzletekből lopott. A tolvajnak az utolsó cselekményénél nem volt szerencséje, hiszen a személyzet tetten érte és az ajtókat bezárta előtte. A férfinek nem ez volt az első lopása, amit biztonsági kamera rögzített: korábban sportruházati termékek lopása miatt fogták el.

A vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 7-én az esztergomi üzletben egy darab 8.000 Ft értékű parfümöt lopott, azt a ruházatába rejtve vitte ki a boltból. Ebbe az üzletbe 2020. szeptember 3-án visszatért, ismét a ruházatába rejtett egy darab 10.000 Ft értékű parfümöt, azonban cselekményét az eladók észlelték. A férfi az üzletet el akarta hagyni, azonban a bolt dolgozói az ajtót elektronikusan lezárták, és felszólították a férfit a termék visszaadására. Az elkövető ezután vette elő a ruházatából a lopott parfümöt.

A férfi ezt megelőzően 2020. július 18-án egy dorogi üzletből kétszer whiskyt, 2020. július 19-én egy dorogi boltból mosóporkapszulát, egy harmadik dorogi boltból 2020. július 26-án, 2020. július 28-án, és 2020. július 29-én összesen 8 üveg, 47.952 Ft értékű whiskyt lopott.

Az elkövető többszörös visszaeső, őt 2017-ben a bíróság a különös visszaesőként elkövetett lopás bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. május 16-án feltételes kedvezménnyel szabadult.

A férfival szemben korábban az Esztergomi Járási Ügyészség az 2020. augusztus 6-án elkövetett sportruházati termék lopása miatt nyújtott be vádiratot a bírósághoz, amit szintén a biztonsági kamera rögzített.

A dorogi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség a két ügy egyesítését, valamint azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 55.592 Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó