Kategóriák: DorogHírek

Elkezdődött a stadionfelújítás Dorogon

Március első hetében megkezdődött a dorogi Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion felújítása és átalakítása.

Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere a 2021. január 26-ai videóüzenetében arról számolt be, hogy sikeresen zárult le a stadionfelújítási közbeszerzési pályázat és úgy tűnik, hogy megfelelő realitás érzékkel olyan pályázatok érkeztek be, amelyek tudomásul vették a pénzügyi kereteket. Ezáltal márciusban el is kezdődhetett a létesítmény felújítása.

Először a 2017. december 27-ei, 227-es számú Magyar Közlönyben jelent meg az az információ, miszerint Dorog Város Önkormányzata 685 millió forint támogatást kap a dorogi Buzánszky Jenő Stadion felújítására a magyar kormánytól. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott rekonstrukciós feladatok tervezését és kivitelezését azért kell idén elvégezni, hogy a következő NB II-es szezonban a stadion megfeleljen az MLSZ előírásainak.

A tervek szerint kiépítik a pályafűtést, a világítást és az öntözőrendszert. Megoldják a vízelvezetést, irányítási pontot és labdafogó-hálókat alakítanak ki, húsz négyzetméteres LED kijelzőt és két új vizesblokkot telepítenek, valamint a centerpálya mellett két új műfüves edzőpályát is kialakítanak.

Forrás: dorogimedence.hu / dorog.hu