Kategóriák: Hírek

Lezárták a letkési határátkelőt

A Szlovák Kormány rendelkezése alapján 2021. március 2-án, kedden 20 órától lezárták a Salka-Letkés határátkelőt a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt. A határátkelő lezárását várhatóan 2021. március 19-ig tartják majd fenn.

A fenti értesítést a magyar rendőrség Letkési Határrendészeti Kirendeltsége is megerősítette. A letkési polgármester a település Facebook oldalán azt írta, hogy Parassapusztánál és Esztergomnál folyamatosan biztosított lesz a határátkelés, de komoly ellenőrzések mellett lehet majd belépni Szlovákia területére.

A letkési polgármester megkéri az ingázókat, hogy utazásuk megkezdése előtt mindenképp érdeklődjenek a Szolvákia területére történő belépés feltételeiről.

Rétsági Rendőrkapitányság: 06-35/350-144 (Parassapuszta – Ipolyság határátkelő)

Esztergomi Rendőrkapitányság: 06-33/510-240 (Esztergom – Párkány határátkelő)

Az ingázók figyelmébe ajánlják továbbá a szobi révátkelőt, ami a legutóbbi információk szerint 2021. március 5. péntektől ismét biztosítja az átkelést, melyről ide kattintva olvashatnak részleteket. Továbbá a hidlap.hu információja szerint a visegrádi komp jelenleg is közlekedik. A Nagymaros-Visegrád közötti átkeléssel kapcsolatban pedig itt érhetők el az aktuális információk.

Forrás: Letkés Község Önkormányzata
Borítókép: hidlap.hu