Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Megújult a nyergesújfalui középiskola

Nyergesújfalu folyamatosan fejlődik! Most a Zafféry Károly Szalézi Középiskola lett szebb és korszerűbb: új konyha, étkező és tantermek várják a fiatalokat és tanáraikat – mondta dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő a helyszínbejárás során.

Az intézmény az építési engedélyt 2020. január végén kapta meg, majd a szakági kivitelezők sikeres pályáztatása után a bontási munkákat 2020 májusában kezdték meg. Első ütemben a mintegy négyszáz adag kapacitású főzőkonyha és a hozzátartozó étkező, kiszolgáló helyiségek (előkészítők, mosogatók, tálaló, raktár, fagyasztó kamra, iroda és öltöző) építési munkálatai valósultak meg. Szeptemberben az építtető és egyben az épület tulajdonosa a Don Bosco Szalézi Társasága jó hírrel szolgált és a második ütemben szereplő két darab tanteremre, illetve raktár és szerver helyiségre is forrást biztosított.

A kivitelezési munkák nem generálkivitelezővel hanem minden szakágra külön megbízott szakipari vállalkozókkal készültek, akiket a Projektvezető és Műszaki ellenőrök fogtak össze és koordináltak. A generál kivitelezést és a műszaki ellenőrzést az FF Tervezőiroda Kft. végezte, a látványterveket és az étkező arculatát pedig a Pálfalvi Bútor Design készítette el.

„Ezt a beruházást saját forrásból valósították meg – ez is mutatja, hogy az egyház is jó és felelős fenntartója az intézményeknek. Emellett persze kormányzati támogatások is érkeztek a városba. Hogy csak pár példát említsek: megújulhat az Eternit Iskola és az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár, de a legfontosabb talán az, hogy több milliárd forintos kormányzati támogatást kapott a Toray, amely így összesen 127 milliárd forintos beruházást valósíthat meg, sok új munkahelyet teremtve ezzel a városban és a térségben” – tette hozzá dr. Völner Pál.

Fotók (ilyen volt, ilyen lett)>>