Egy epöli polgárőr és egy nyergesújfalui asztalos munkáját is elismerték

Megyei kitüntetéseket adtak át február 25-én, csütörtökön délután Esztergomban a kereskedelmi és iparkamara székházában. A pandémia miatt nem egy nagy ünnepséget, hanem több kisebb díjátadást szervezett a megyei önkormányzat, így most többek között a Megye Gazdaságáért Kitüntető Címeket adták át.

Az elismerésekről szakmai szervezetek ajánlása és szakmai zsűri véleménye alapján a megyei közgyűlés döntött. A Megye kézművese címet Lohner Gergely Tamás nyergesújfalui aranykoszorús asztalos mester kapta. A Megye nagyvállalkozása a Calmit Hungária Mészművek Kft. lett, míg a Megye Polgárőre díjat Bokros Gábor, az Epöli Polgárőr Egyesület elnöke vehette át. 

Az ünnepségen részt vett többek között dr. Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő, Romanek Etelka és Steindl Balázs a megyei közgyűlés alelnökei, valamint Dr. Szerencsés László, a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Steindl Balázs köszöntőjében megfogalmazta: A megyei önkormányzat fontos feladatának tartja, hogy évről-évre elismerje, megismertesse azoknak a megyében élő, vagy megyében tevékenykedő embereknek, intézményeknek, gazdasági szervezeteknek a teljesítményét, akik tevékenységükkel, odaadó, becsületes munkájukkal gyarapítják közösségeinket, értékesek és értéket teremtenek.

Lohner Gergely Tamás Aranykoszorús asztalos mester dédnagyapja 1883-ban nyitotta meg asztalos műhelyét Nyergesújfalun.  A generációkon át öröklődő vállalkozás egyedi bútoraival és épületasztalos termékeivel számtalan kiállításon vett részt. A Construma és a Pünkösdi vásár kiállítói díját tudhatja magáénak. Az Esztergomi járásban a Lohner név összefonódott a magas fokú asztalosipari szakmai ismerettel és minőséggel. 

A Calmit Hungária Kft., mint az osztrák Schmid Holding tagja, jelen van a világ számos országában és globális jelenléte lehetővé teszi, hogy partnereit a világon szinte bárhol kiszolgálja ömlesztett vagy zsákolt termékekkel, palettán vagy konténerben, akár közúti, vasúti vagy vízi fuvareszközzel. A csoport mindent megtesz, hogy környezetbarát módon termeljen. Ennek érdekében modern berendezéseket használ és folyamatosan fejleszti berendezéseit, hogy megfeleljen az egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak.

Bokros Gábor az Epöli Polgárőr Egyesület alapító tagja, 20 éve az egyesület elnöke. 2017 óta a KEMPSZ gazdasági vezetője, korábban a Megyei Szövetség Felügyelő Bizottsági tagja. 2019-ben az Országos Rendőr-főkapitány munkája elismeréséül tárgyjutalomban részesítette. Korábban az Országos Polgárőr Szövetség elnöke átadta részére a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata elismerést.

Forrás: KEMÖH

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2021-02-26 10:14

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Két autó ütközött össze Dorogon

Április 22-én, csütörtökön délután negyed négy körül két személyautó ütközött össze a dorogi uszodánál. A…

2021-04-22

Négy órán belül elfogták a tolvajt a rendőrök

Nem sokáig örülhetett a lopott pénznek az a dorogi férfi, aki egy nyergesújfalui telephelyen leparkolt…

2021-04-22

Szombaton nyithatnak a teraszok

Várhatóan pénteken elérik a 3,5 millió első oltottat. Ezek alapján szombaton a vendéglátóhelyek teraszai kinyithatnak.…

2021-04-22

Ma van a Föld napja

Április 22-én, a Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a…

2021-04-22

Újra itt a Dunakanyar és a MAHART napijegy

Sikeres szezont zárt tavaly a Dunakanyar napijegy, ezért a közösségi közlekedési szolgáltatók úgy döntöttek, hogy…

2021-04-22

ICOMOS-díjat nyert a bajnai kastély műemléki felújítása

Április 18-án, a Műemléki Világnapon elnyerte az ICOMOS (Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsa) Magyar Nemzeti…

2021-04-22

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!