Kategóriák: HírekSport

Ismét remekel a biatlonos pilismaróti lány

A pilismaróti Pónya Sára a negyvenhárom induló közül a tizedik helyen végzett az ötkilométeres női sífutás selejtezőjében az északisí-világbajnokságon Oberstdorfban. Ezzel bejutott a főversenybe – írja a Magyar Sí Szövetség.

A 2021-es északisí-vb első napján február 24-én, szerdán a sífutóknál a selejtezőből Pónya Sára továbbjutott. Habár a 14:26,5-ös idejével nem sikerült a nemzetközi szövetség által az olimpiai induláshoz előírt szintet elérnie, de a főversenyen még megszerezheti a 300 kvalifikációs ponton belüli eredményt.

Az első versenynapon egyébként a férfiaknál négy magyar is rajthoz állt 10 km-en, az olimpiai induláshoz szükséges szinten ment, de nem jutott a főversenybe. Síugrónk, Vörös Virág pedig éppen lecsúszott a főversenyről normál sáncon.

A második napon megrendezett sífutók sprintszámának selejtezőjében mind a négy magyar induló kiesett. A klasszikus stílusú versenyben mind a férfiaknál, mind a nőknél a legjobb 30 került be a 11.30 órakor kezdődő, kieséses rendszerű folytatásba. A nemzetközi szövetség (FIS) honlapja szerint a magyarok közül Kónya Ádám szerepelt a legjobban, aki a 1,5 kilométeres távon elért 3:31.68 perces idejével a 159 fős férfi mezőnyben a 81. helyen végzett. Lágler Kristóf 119., míg a sílövészetben is versenyző Gyallai Soma 136. lett. A nők 112 fős mezőnyére 1,2 kilométer teljesítése várt, Pónya Sára pedig 3:48.04 perccel a 87. helyen zárt. A férfiak selejtezőjében 3:00.08 perccel a norvég címvédő, Johannes Hösflot Klaebo, míg a nőknél 2:39.33 perccel a svéd Johanna Hagström bizonyult a leggyorsabbnak.

Forrás: Magyar Sí Szövetség / MTI
Borítókép: Biathlon Fans Hungary (Pónya Sára egy korábbi versenyen)

Megosztás