Kategóriák DorogHírekKék hírek

Négy év fegyházbüntetést kapott a „pálinkatolvaj”

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. február 24. napján tartott előkészítő ülésen a kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt négy év fegyházbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a „pálinkatolvajt”.

A vádirat szerint a többszörös visszaeső dorogi férfi 2020. február 05-én szabadult a korábbi szabadságvesztése végrehajtásából, azt követően munkanélküli volt, a bűncselekményeit rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el.

A vádlott 2020. május 16-án 10 és 12 óra között egy dorogi családi ház udvarán lévő tárolóhelyiség ajtajának üvegét betörte, majd azon keresztül benyúlva jogtalanul eltulajdonította a sértett 5 liter házi vegyes pálinkáját, ereszcsatornáját, 5 db alumínium lábasát és csatornarögzítőjét. A férfi a házi pálinkát elfogyasztotta, az alumínium lábasokat értékesítette. 2020. május 24 és 25 között visszatért a házhoz, és onnan tartályt, szita fazekat, saválló csövet, golyós csapot és meggymagozó gépet lopott, azokat a sértett ingatlanához közeli bokros részen elrejtette, majd onnan a meggymagozó gépet és a tartályt elvitte, ezeket értékesítette. A férfinak szándékában állt az elrejtett ingóságokért is visszamenni, azonban a sértett észlelte a lopást, ezért május 25-én a rendőröket kihívta, akik elfogták a gyanúsítottat. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 140.500 forint.

A férfi 2020. június 12-én 14 óra előtt egy másik dorogi ingatlanra hatolt be a kerítésen átugorva, és az ott álló épület konyhájában a falból megpróbálta kitépni a csaptelepet, de megijedt, mert a szomszédból zajt hallott, ezért a helyszínt elhagyta. Másnap visszament a házhoz, majd a mosdó faláról letépte az 5 literes bojlert és azt a hátizsákjába tette.

Egy harmadik sértett ingatlan udvarán felborított és elkezdett szétszerelni egy kukoricafőző gépét azért, hogy azt később darabokban a helyszínről elvéve eltulajdonítsa. Az épülethez éppen akkor érkező sértett és felesége azonban megzavarták a vádlottat, aki ekkor távozott a helyszínről.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását az ügyészség indítványára 2020. június 16. napján rendelte el, melyet az ítélet kihirdetését követően fenntartott.
Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a mai napon tartott előkészítő ülésen a férfit 4 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte arra, hogy a sértettek meg nem térült kárát térítse meg, megállapította továbbá, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyészség indítványára a bíróság az elkövető letartóztatását fenntartotta. <

Az ítéletet, valamint a letartóztatást fenntartó végzést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője mindkét határozattal szemben fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2021-02-24 12:19

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Személyi sérüléssel járó baleset történt Esztergomban

Április 21-én, szerdán 15 óra után egy személyautó ütközött össze egy robogóval Esztergomban, a Semmelweis…

2021-04-21

Szemét égett egy tokodi melléképületben

Április 20-án, kedden délelőtt szemét égett egy elhagyatott melléképületben Tokodon, a vasútállomás mellett. Varga Mihály…

2021-04-21

Pályázati pénzből vásárolt hangszert a táti fúvószenekar

Sikeresen bírálták el a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar azon pályázatát, amelyet tavaly ősszel a Bethlen…

2021-04-21

Erdőtűzoltó járműveket kaptak az önkéntesek

Negyvenhárom önkéntes tűzoltó egyesület felszerelése korszerűsödik a közeljövőben. Köztük a tokodi egyesületé is. Áprilistól Budapesten…

2021-04-21

Vezetői engedély nélkül ittasan motorozott

Április 20-án, kedden késő este a rendőrök Esztergomban, a Damjanich utcában intézkedtek egy segédmotoros-kerékpárral közlekedő…

2021-04-21

Horgászvizsgára felkészítő videó

Horgászvizsgára felkészítő oktatóvideót tett közzé a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ). „Mint az ország bármely…

2021-04-21

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!