Kategóriák: DorogHírek

Kétirányú marad a dorogi Mária utca

A Mária utca felújítása során megmarad a kétirányú forgalmi rend, új buszmegállókat telepítenek a városban, a tekepálya kivitelezése és a stadion felújítása pedig Bányásznapra készülhet el – ezekről beszélt dr. Tittmann János polgármester a videóüzenetében.

A polgármester a videóüzenetben beszámolt arról, hogy a dorogi művelődési ház alagsorában – a volt mozi helyén – elkezdődött a tekepálya kivitelezése, amely során négysávos felnőtt pályát és egy gyermekpályát alakítanak ki. Az új tekepályát várhatóan a Bányásznapon adják majd át – tette hozzá.

Dr. Tittmann János rámutatott arra is, hogy lezajlott a Buzánszky Jenő Stadion felújításának közbeszerzése, melynek kivitelezése jövő héten kezdődik el és a tervek szerint a felújítási munkálatok szintén Bányásznapra fejeződhetnek be.

A polgármester kiemelte azt is, hogy a Mária utca tervezése is zajlik, melynek munkálatait szintén őszre szeretnék befejezni. A korábbi tervekkel ellentétben viszont úgy döntöttek, hogy mégsem lesz egyirányú az utca, tehát megtartják a jelenlegi forgalmi rendjét. Viszont a járdák keskenyítésével, az útfelület bővítésével szeretnék javítani a parkolási feltételeket.

Végül, de nem utolsó sorban dr. Tittmann János elmondta azt is, hogy elkezdődik a buszmegálló rendszer fejlesztése, melynek során az elhasználódott, megrongált váróhelyiségeket elbontják és a település több, mint tíz pontján új, fedett megállókat telepítenek.

Fotó, forrás: Dorogi Magazin YouTube csatornája

Megosztás