Kategóriák: Hírek

Közérdekű közlemény: vízszennyezések bejelentése

Az elmúlt időszakban több vélt vagy valós vízszennyezésről is értesülhetett a közvélemény. A vízszennyezések bejelentésével kapcsolatban az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) közleményt adott ki.

A Kisalföldben legutóbb 2021. február 19-én pénteken jelent meg egy cikk a Nagy-Pándzsa győri szakaszán látott olajfoltról. Különböző felületeken – különösen a közösségi médiában – az állampolgárok részéről intenzív diskurzus zajlott ezek mielőbbi kivizsgálására, megoldásra.

Az ÉDUVIZIG alapfeladatai közé tartozik működési területén a vízminőségi kárelhárítási feladatok elvégzése, melynek maradéktalan ellátása érdekében fontos, hogy a lehető leghamarabb értesüljön az ilyen jelenségekről.

Mindezek érdekében ezúton kérik a Tisztelt Lakosság együttműködését, hogy amennyiben vízfolyásokon, tavakon a felszínen úszó szennyező anyagokat vagy akár halpusztulást, valamint a víz állapotának hirtelen, gyors megváltozását (víz színének, szagának változása, habzás, halak szokatlan viselkedése) tapasztalja állampolgári kötelezettségének eleget téve mielőbb szíveskedjen értesíteni az igazgatóság állandó műszaki ügyeletét a +36-30/959-4388 számon.

Forrás: ÉDUVIZIG

Megosztás