Minden szabályt áthágott az ittas motoros

A kijárási korlátozást megszegve, vezetői engedély és bukósisak nélkül ittasan motorozott egy férfi másodmagával Esztergomban.

A helyi járőrök 2021. február 17-én 20 óra 37 perckor Esztergomban, a Visegrádi úton intézkedtek két helyi lakossal szemben, akik egy segédmotoros-kerékpárral közlekedtek, és bukósisakot nem viseltek.

Az iratok ellenőrzése során kiderült, hogy a járművet vezető 29 éves férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért mintavétel céljából előállították. A mérési eredmények alapján ellene büntetőeljárást kezdeményeztek. A kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt mindkettőjük ellen szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy már a kis mennyiségű alkoholfogyasztás is befolyásolja a biztonságos járművezetést, nagyobb mértékű fogyasztása pedig súlyos következményekkel járhat. Aki ittas állapotban vezet nem csak saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki.

Forrás: police.hu

Megosztás