Halálra vert egy idős asszonyt Leányváron

Emberölés bűntette miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki egy leányvári házban megölt egy idős nőt. Az elkövetőt tíz év után sikerült beazonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának.

Az idős sértett és a vádlott ismerték egymást, mivel a vádlott a sértett egyik unokájának a barátja volt és több alkalommal együtt italoztak a sértett házában. A vádlott 2009. január 1-én kora délután ittas állapotban elment a sértett leányvári otthonába azt remélve, hogy a sértett unokáját ott találja. A sértett leültette a vádlottat a konyhában és alkohollal kínálta. A vádlott és a sértett egy ideig várakoztak miközben a vádlott alkoholt fogyasztott, majd mivel a sértett unokája nem jelent meg, a sértett felszólította a vádlottat, hogy most már hagyja el az otthonát.

A vádlott elindult kifelé a házból, miközben a sértett többször is mondta neki, hogy menjen el, mert ittas. Az ittas állapotú vádlott a sértett kijelentései miatt indulatos lett és az előszobában meglökte a sértettet. A sértett a lökés következtében elesett, ezt követően a vádlott a földön fekvő sértettet többször bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, rátérdelt a mellkasára.

A bántalmazást követően a vádlott magára hagyta az előszobában a földön fekvő sértettet és a telek hátsó részén keresztül elhagyta a helyszínt.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében életét vesztette. A sértett halála nyaki leszorítást, mellkasi összenyomatást követő fulladás következtében állt be.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2021-02-18 09:58

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Személyi sérüléssel járó baleset történt Esztergomban

Április 21-én, szerdán 15 óra után egy személyautó ütközött össze egy robogóval Esztergomban, a Semmelweis…

2021-04-21

Szemét égett egy tokodi melléképületben

Április 20-án, kedden délelőtt szemét égett egy elhagyatott melléképületben Tokodon, a vasútállomás mellett. Varga Mihály…

2021-04-21

Pályázati pénzből vásárolt hangszert a táti fúvószenekar

Sikeresen bírálták el a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar azon pályázatát, amelyet tavaly ősszel a Bethlen…

2021-04-21

Erdőtűzoltó járműveket kaptak az önkéntesek

Negyvenhárom önkéntes tűzoltó egyesület felszerelése korszerűsödik a közeljövőben. Köztük a tokodi egyesületé is. Áprilistól Budapesten…

2021-04-21

Vezetői engedély nélkül ittasan motorozott

Április 20-án, kedden késő este a rendőrök Esztergomban, a Damjanich utcában intézkedtek egy segédmotoros-kerékpárral közlekedő…

2021-04-21

Horgászvizsgára felkészítő videó

Horgászvizsgára felkészítő oktatóvideót tett közzé a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ). „Mint az ország bármely…

2021-04-21

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!