Nyolc csolnoki helyszínen alakítottak ki ingyenes internet hozzáférést

Nyolc csolnoki helyszínen alakítottak ki ingyenes internet hozzáférést

Csolnok, Hírek Comments Off 41

Csolnok pályázaton nyert összegből, WiFi4EU kezdeményezés keretében összesen nyolc helyszínen valósította meg az ingyenes WiFi internet elérést.

A WiFi4EU Európai Uniós kezdeményezés egy olyan támogatási rendszer, melynek célja, hogy a helyi lakosok és látogatók kiváló minőségű és ingyenes internet-hozzáféréssel rendelkezzenek a helyi közélet központi helyszínein.

A csolnoki önkormányzat tájékoztatása szerint a Kossuth Lajos Művelődési Ház előtti téren, a Rákóczi téren, a Szent János parkban, a templom előtti téren, a sportcsarnok és az uszoda előterében, a faluház udvarán, a Bányász Művelődési Háznál, illetve a focipályánál lehet rákapcsolódni a „Csolnok WiFi4EU” nyílt hálózatra.

Az önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy sikeres kapcsolódás után egyhuzamban 2 órán keresztül használhatjuk a WiFi-t, ha lejár ez az idő, akkor újra csatlakozni kell a hálózathoz.

A csatlakozáskor nem kell jelszót beírni és hitelesíteni sem kell, viszont néhány dolgot tudni kell a használatáról: mivel nyílt, így néhány készülék jelezheti, hogy nem biztonságos a kapcsolat és hogy az így elküldött adatokat bárki láthatja. A felhasználó a sikeres kapcsolódást követően egy HTTPS, azaz titkosított fogadóportálra jut, ahol az internethez való csatlakozás engedélyezése történik. A felcsatlakozás után a készülékeken egy felugró ablak jelenik meg, ahol el kell fogadni a felhasználási feltételeket, ezután pedig már használhatjuk az internetet. Néhány régebbi eszközön a felugró ablak nem jelenik meg automatikusan. Ilyenkor el kell indítani egy böngészőt és betölteni egy tetszőleges oldalt, ami előtt megjelenik a portál felület. A metódus innentől kezdve ugyanaz, felhasználási feltételek elfogadása, majd csatlakozás.

Forrás: Csolnok község hivatalos Facebook oldala / hidlap.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top