Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Megölt egy kismacskát: felfüggesztettel megúszta

Az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzésében állatkínzás vétsége miatt, tárgyalás mellőzésével jogerősen 5 hónap – 1 évre felfüggesztett – fogházbüntetést szabott ki azzal a férfivel szemben, aki földhöz vágta 8 hetes kismacskáját Dorogon.

A vádlott és a felesége egy kb. 8 hetes, fekete színű házi macskát tartott egy dorogi társasházban található lakásukban. A macska rendszerint a közös udvaron tartózkodott. A társasház egyik lakója többször jelezte a vádlott feleségének, hogy a macska állandóan az ajtaja előtt nyávog, mert éhes és be akar menni hozzá, csináljanak vele valamit.

Az asszony 2020. október 19-én 14 óra körül is szólt a macska miatt a vádlott feleségének, mert az az ajtaja szúnyoghálóján lógott. Ekkor a vádlott is kijött a lakásukból és vitatkozni kezdtek, mivel a vádlott szerint a szomszédasszony szoktatta magához az állatot.

A vádlott a veszekedésen felmérgesedett, megfogta a macskát és földhöz – a betonozott aljzathoz – vágta, majd azt mondta, hogy „most már, ezek után nem lesz vele gond”.

A vádlott bántalmazása következtében a macska elpusztult.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék