Sok munkát adott csütörtökön a viharos erejű szél a tűzoltóinknak

Az erős szél miatt főként fakidőlésekhez, faágleszakadásokhoz vonultak a tűzoltók térségünkben február 11-én csütörtökön reggeltől késő délutánig. Szerencsére az egyik eset során sem történt személyi sérülés.

Esztergom-Kertvárosban, a Dr. Niedermann Gyula utcában egy fa az úttestre dőlt, forgalmi akadályt képezett, a Nyitrai utcában pedig egy 5 méter magas fenyőfa dőlt ki veszélyeztetve az arra közlekedőket. Az esztergomi hivatásos tűzoltók a fákat motoros láncfűrésszel eltávolították, ezzel megszüntették a veszélyeztetést.

Dorogon, a Radnóti utca mögötti területen egy jelenleg használaton kívüli vasúti vágányra dőlt egy 15 méter magas fa. Az esztergomi hivatásos tűzoltók egy motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.

Szintén Dorogon egy magánház bejárati ajtaja fölött sérült a hullámpala tető az erős szél következtében, aminek gázcső van a közvetlen közelében. Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói kézi erővel eltávolította a féltetőt, ezzel megszüntetve a veszélyeztetést.

Pilisszentléleken egy fa dőlt a villamos vezetékre, ami miatt a településen délutántól estig az áramszolgáltatás szünetelt. Az üzemzavar elhárításáig az E.ON szakemberei mobil agregátorokkal biztosították az áramellátást.

A 111-es főút 24-es kilométerszelvényében egy 20 méteres fa keresztbe az útra dőlt reggel fél 7 körül. Esztergom hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be és hárították el a forgalmi akadályt. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett. A beavatkozás ideje alatt az említett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: Kriszeg Sándor tűzoltó százados (dorogi eset)