Tizenegy díler ellen emelt vádat az ügyészség – VIDEÓ

Az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben összesen tizenegy kábítószer-értékesítő elkövetővel szemben nyújtott be vádiratot, közülük hét férfi és egy nő bűnszövetségben értékesítette a kábítószert.

A vádirat szerint az egyéni vállalkozóként dolgozó dorogi férfi munkaviszonyban alkalmazott egy férfit, akivel megállapodott abban 2018. tavaszán, hogy az amfetamin beszerzését finanszírozza, az alkalmazott a kábítószert megvásárolja, majd értékesíti, a hasznon ezután megosztoznak. Az alkalmazott férfi az így beszerzett kábítószert további kilenc fogyasztónak értékesítette. Az egyéni vállalkozó férfi 2018. áprilisától 2019. márciusáig kábítószer értékesítéséből 1.100.000,- Ft-ra tett szert. Az így értékesített kábítószer a csekély mennyiség felső határának 1200 %-a, a jelentős mennyiség alsó határának 60 %-a.

Az értékesítésbe további férfiak is bekapcsolódtak, ketten gépkocsival szállították a kábítószert a megadott helyszínekre, az egyik férfi a kiszállított kábítószer árán felül 500,- Ft-ot számolt fel a  fogyasztók felé történő értékesítés során, a másik sofőr az értékesített kábítószer vételárából kapott díjazást megbízójától.

Két férfi 2019. februárjától az értékesítést összehangolta, közösen, azonos forrásból szereztek be nagyobb mennyiségű, alacsonyabb árú kábítószert, annak eladási árát egyeztették, majd a kábítószert vevőkörük számára külön eladták, a fogyasztókat egymáshoz irányították.

Az egyik férfi nő élettársa több alkalommal jelen volt a kábítószerek átadásánál, a telefonhívásokat fogadta, a megrendeléseket a férfi számára közvetítette, valamint az értékesítéséből származó kintlévőségeket, a másokkal szembeni anyagi követeléseket adminisztrálta. A nő számos alkalommal jelen volt, amikor élettársa a kábítószert beszerezte, illetve az értékesítésben is részt vett.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően az Esztergomi Járási Ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűnszövetség nyolc tagját fegyházbüntetésre, további három férfit börtönbüntetésre, tíz vádlottat az értékesítésből származó jövedelem összegével egyező vagyonelkobzásra, valamint valamennyi vádlottat közügyektől eltiltásra ítélje. Az egyik férfi 2019. február 2-án Dorogon bódult állapotban vezetett egy gépkocsit, vele szemben járművezetéstől eltiltást is indítványozott az ügyészség.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotók: police.hu

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2021-02-11 10:19

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Személyi sérüléssel járó baleset történt Esztergomban

Április 21-én, szerdán 15 óra után egy személyautó ütközött össze egy robogóval Esztergomban, a Semmelweis…

2021-04-21

Szemét égett egy tokodi melléképületben

Április 20-án, kedden délelőtt szemét égett egy elhagyatott melléképületben Tokodon, a vasútállomás mellett. Varga Mihály…

2021-04-21

Pályázati pénzből vásárolt hangszert a táti fúvószenekar

Sikeresen bírálták el a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar azon pályázatát, amelyet tavaly ősszel a Bethlen…

2021-04-21

Erdőtűzoltó járműveket kaptak az önkéntesek

Negyvenhárom önkéntes tűzoltó egyesület felszerelése korszerűsödik a közeljövőben. Köztük a tokodi egyesületé is. Áprilistól Budapesten…

2021-04-21

Vezetői engedély nélkül ittasan motorozott

Április 20-án, kedden késő este a rendőrök Esztergomban, a Damjanich utcában intézkedtek egy segédmotoros-kerékpárral közlekedő…

2021-04-21

Horgászvizsgára felkészítő videó

Horgászvizsgára felkészítő oktatóvideót tett közzé a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ). „Mint az ország bármely…

2021-04-21

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!