Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Védőfelszerelést adományozott az oltásban résztvevőknek a megyei önkormányzat

Százhúsz darab plexi arcvédő pajzsot és ugyanennyi különböző méretű mosható védőoverált adományozott a megyei önkormányzat, hogy segítse a koronavírus járvány elleni oltásban résztvevők munkáját.

A több mint 700 ezer Ft értékű védőfelszerelést Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke adta át Dr. Juhászné Dr. Gordán Ildikónak a felnőtt háziorvosok megyei kollegiális főorvosának kedden délelőtt Komáromban.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy az oltás elindult. Köszönettel tartozunk azoknak, akik ezt a nehéz, veszélyes feladatot végzik, és szeretnénk hozzájárulni a biztonságukhoz – mondta az adományról Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, hozzátéve: – Én magam is segítettem 80 év feletti időseknek eljutni oltópontokra. Nagyon elégedettek voltak, mellékhatásokról nem számoltak be. Mindenkinek azt javasoljuk oltassa be magát, hogy visszatérhessen a normális életünk!

– Azt vállaltuk, hogy igazságosan osztjuk szét a megyei háziorvosi praxisok között a védőfelszerelést, vagyis azok kapják, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A háziorvosok 90 %-a területeket ellátó vállalkozó, a megyében összesen 146-an vannak. Az igényeik felmérése után juttatjuk el számukra az eszközöket – vette át a szót Dr. Juhászné Dr. Gordán Ildikó, aki maga is háziorvos Komáromban.

– Eddig viszonylag kevés oltási feladat volt, hiszen a Pfizer-vakcinát a megye kórházaiban kijelölt oltópontokon lehetett felvenni. Ezekre minden háziorvosi praxis küldhetett hat általuk kijelölt idős embert. Ezen kívül 30 kijelölt praxis olthatott közvetlenül is a regisztrációs listáról, rendelésenként 10 főt a Moderna vakcinájával. A többieknek Pfizerrel lesz lehetőségük oltani a következő időszakban.

A tömeges oltás a kínai vakcina érkezésével indul majd be, az adomány tehát jókor érkezett, hiszen feladat lesz bőven a következő hónapokban – összegzett a doktornő.