Kategóriák: DorogHírekSport

Legyőzte Dorogot a Ferencváros

A Magyar Kupa 8. fordulójában a másodosztályú Doroghoz látogatott az első osztály listavezetője, a Ferencváros. A rendkívül mély, játékra szinte alkalmatlan pályán a zöld-fehérek egy góllal nyertek, és bejutottak a legjobb 16 közé.

A legjobb 16 közé jutásért a Ferencváros a másodosztályú Dorog otthonába látogatott, és a csapatok elé táruló látvány a játéktéren egyáltalán nem derített jókedvre senkit. A korábbi havazás nyomán le kellett takarítani a pályát, ami a pályamunkások ötórás elfoglaltságába került. A helyén sártenger maradt, ráadásul kitartóan esett az eső. Szerhij Rebrov a meccs előtt el is mondta, hogy ilyen pályán nem volna szabad játszani, de a meccset megtartották – írja a Nemzeti Sport.

A nagy dagonyázásban értékelhető akciókat szinte nem is lehetett látni, a labda állandóan leragadt a sárban, a passzokról senki sem tudhatta, hogy csapattársat talál-e. Ilyen körülmények között is a Ferencváros volt aktívabb, és a 21. percben meg is szerezte a vezetést, mivel a kupában igen eredményes Baturina egy Tulipán kapusról kipattanó labdát fejelt a hálóba. 0–1

A félidő hátralévő részében folytatódott az iszapbirkózás, a csapatok nagyon harcosan vették fel a harcot egymással és az elemekkel. Úgy tűnt, a Dorognak nem sok ereje maradt a támadásra, megelégedett a védekezéssel.

A második félidőben sem változott a helyzet jó sokáig, és érezhető volt, hogy itt kidolgozott akcióból aligha születik gól. Így is lett, mert a Ferencváros második gólja úgy született, hogy az 55. percben Nagyházi Dávid szerencsétlenül ért bele egy beadásba, és a saját kapujába lőtt gólt. 0–2

A 75. percben váratlanul megélénkült a meccs, mivel az elcsúszó Botka Endrének a saját kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, és a tizenegyest Girsik Áron magabiztosan berúgta. 1–2

Az utolsó negyedórában többet támadott a Dorog az egyenlítésért, volt néhány veszélyes helyzete is, de végül a Ferencváros megtartotta az előnyét, és továbbjutott a Magyar Kupában. A meccs után Botka Endre elmondta, hogy ilyen körülmények között még soha életében nem futballozott, és hogy reméli, a következő fordulóban már jó pályán játszhatnak – a Vasas vagy a Fehérvár ellen. 

MAGYAR KUPA – 8. FORDULÓ
Dorogi FC (NB II)–Ferencvárosi TC 1–2 
Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilasi Szabolcs.
DOROGI FC: Tulipán – Nyíri, Berkó, Rjasko, Zabari  – Nagyházi, Belényesi (Tóth B., a szünetben), Kanalos (Barna, 54.) – Girsik (Szabó L., 88.), Vígh (Beliczky, 32.), Csillag (Mészáros, 88.). Vezetőedző: Fenyvesi László.
FERENCVÁROS: Bogdán – Gera, Mmaee, Botka, Civic (Csontos, 62.) –  Laidouni (Boli, 62.), Vécsei – Mak (Sigér, 78.), Isael (Haratin, a szünetben), Skvarka – Baturina. Vezetőedző: Szerhij Rebrov.
Gólszerző: Girsik (75. – 11-esből), ill. Baturina (21.), Nagyházi (55. – öngól)

A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza!

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: mediaklikk.hu