Hat év fegyházbüntetést kapott kábítószer birtoklása miatt

Az Esztergomi Járásbíróság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nem jogerősen 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azt az esztergomi férfit, aki korábban már ugyanilyen bűncselekmény miatt volt büntetve.

A vádlott 2019. január 29-én délután Esztergomban összesen 911,88 gramm súlyú marihuánát szerzett meg, melyet a gépkocsija jobb első ülése mögé rejtett el. Ezen kívül a vádlott 2019. január 30. napja előtt megszerzett és esztergomi otthonában a hűtőszekrényében tárolt 2 db citromsárga színű, spongyabob mintázatú ecstasy tablettát, valamint munkahelyén 2 tasakban tárolt további 184,10 gramm súlyú marihuánát.

A vádlott által birtokolt összes kábítószer tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A rendőrség a nyomozás során valamennyi kábítószert lefoglalta a vádlottól.

A férfival szemben korábban, szintén jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év 2 hónap fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, melyből a vádlott 2013. december 4. napján szabadult.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a 2021. február 9-én tartott tárgyaláson a férfit 6 év fegyházbüntetésre, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mert a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotó: illusztráció (police.hu)