Hat év fegyházbüntetést kapott kábítószer birtoklása miatt

Hat év fegyházbüntetést kapott kábítószer birtoklása miatt

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 56

Az Esztergomi Járásbíróság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nem jogerősen 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azt az esztergomi férfit, aki korábban már ugyanilyen bűncselekmény miatt volt büntetve.

A vádlott 2019. január 29-én délután Esztergomban összesen 911,88 gramm súlyú marihuánát szerzett meg, melyet a gépkocsija jobb első ülése mögé rejtett el. Ezen kívül a vádlott 2019. január 30. napja előtt megszerzett és esztergomi otthonában a hűtőszekrényében tárolt 2 db citromsárga színű, spongyabob mintázatú ecstasy tablettát, valamint munkahelyén 2 tasakban tárolt további 184,10 gramm súlyú marihuánát.

A vádlott által birtokolt összes kábítószer tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A rendőrség a nyomozás során valamennyi kábítószert lefoglalta a vádlottól.

A férfival szemben korábban, szintén jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év 2 hónap fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, melyből a vádlott 2013. december 4. napján szabadult.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a 2021. február 9-én tartott tárgyaláson a férfit 6 év fegyházbüntetésre, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mert a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotó: illusztráció (police.hu)

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top