Kategóriák: DorogHírekSport

Ismét nyert a Dorog

Második tavaszi mérkőzését is megnyerte a kiesés elől menekülő Dorogi FC, Dlusztus András a hajrában döntötte el a Nyíregyháza elleni találkozót február 7-én – írja a Nemzeti Sport.

A legutóbbi hat bajnoki mérkőzésén összesen kétszer vette be ellenfelei kapuját a Nyíregyháza Spartacus, amelynek elsősorban támadásban kellett javulnia a Soroksár elleni, gólnélküli szezonnyitót követően. A szabolcsiak ezúttal a kiesés elől menekülő Dorog otthonába látogattak, amely jó szájízzel várhatta a talákozót, Fenyvesi László csapata ugyanis a sereghajtó DEAC legyőzésével kezdte a futballtavaszt.

Az első játékrész egészen biztosan nem kerül be a labdarúgás aranykönyvébe, negyvenöt perc alatt mindössze két lövést jegyezhettünk fel, főként a mezőnyben folyt a játék. A küzdőszellemre nem lehetett panasz, mindkét csapat jól megszervezte a védekezését, miközben a középpályán pontatlan átadások tördelték a játékot. A Nyíregyháza többet járatta a labdát, a játékrész legnagyobb helyzete mégis a dorogi Zuigeber Ákos nevéhez fűződött, a jobb alsó sarokba tartó lövését Fadgyas Tamás szép vetődéssel öklözte oldalra.

A szünet után magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a házigazda, amely szinte azonnal megszerezhette volna a vezetést, ám Szabó Lucas lövését bravúrral védte Fadgyas. A Szpari beszorult saját térfelére, a dorogiak pedig fokozták a nyomást, Zuigeber és Csillag Dárius is közel járt a gólhoz. Ami nem sikerült a támadóknak, összejött az előrehúzódó Dlusztus Andrásnak, aki tíz perccel a lefújás előtt, Kárász Krisztián nagy bedobása után közelről szerzett vezetést a házigazdának (1–0). A hajrában Csillag a kiállítás sorsára jutott, de a Szpari nem tudott egyenlíteni, így sorozatban hetedik mérkőzésén maradt nyeretlen a bajnokságban.

LABDARÚGÓ NB II – 23. FORDULÓ
DOROGI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1–0 (00)
Dorog
, Buzánszky Jenő Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Zám Zsolt (Bede Tamás, Király Zsolt)
DOROG: Borsos – Kárász, Belényesi, Dlusztus, Papp M. – Lénárth – Zuigeber, Tóth B., Mészáros Á. (Kanalos, 73.), Szedlár (Csillag, 19.) – Szabó L. Vezetőedző: Fenyvesi László
NYÍREGYHÁZA: Fadgyas – Szokol, Fodor F., Papucsek, Jánvári – Márkus – Paku, Papp M. (Svedyuk, a szünetben), Gresó (Kovács N., 65.), Kalocsai (Starosta, 65.) – Hamed. Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Dlusztus (80.)
Kiállítva: Csillag (90.)

Forrás: nemzetisport.hu