Kategóriák: DorogHírekSport

Továbbra is itthon

Újabb fordulóval haladnak tovább a bajnoki küzdelmek, amely során csapatunk megint hazai környezetben lép pályára. A múlt heti sikert követően ezúttal sem lehet más a cél, mint a győzelem, ám mindezt egy sokkal fajsúlyosabb ellenféllel szemben kellene kiharcolni. A mérkőzést – változatlanul zártkapuk mögött – február 7-én, vasárnap 14 órai kezdettel a Buzánszky stadionban rendezik – Szabó Gyula cikke.

Győzelemmel indult az idei év, miután a sereghajtó DEAC csapatát sikerült legyűrni nagy küzdelemben 2:1 arányban. A mérkőzés horderejét átérezve, nagy becsvággyal vetették a küzdelembe magukat játékosaink, akik több kecsegtető helyzetet követően az első játékrész felén előnybe kerültek. Egy jogos büntetőt ítélt meg a játékvezető, amelyet akárcsak a tavalyi odavágón, ezúttal is Lénárth Tomás értékesített. Fordulás után a vendégek első igazi helyzete gólt eredményezett. Elsőként ugyan Borsos Vilmos kapus és a védelem közös erővel a gólvonalról tisztázott, ám a kapu nem szabadult fel és a labda a 16-oson belül maradt. Az egyik vendég játékos próbált vele helyzetbe kerülni, miközben két dorogi védő szorításában a földre esett. Ez is büntetőt ért, s éltek is a lehetőséggel a debreceniek. Az egyenlítés inkább a dorogiak kedvét fokozta, akik 10 percen belül visszavették az előnyt, mégpedig Zuigéber Ákos 17 méteres remek nyesésével, amelyet Zöldesi Illés kapus – aki a Loki kezdő hálóőre is volt és kölcsönben szerepel az egyetemi csapatban – már csak beljebb tudott segíteni. 

Összességében megérdemelten tartotta otthon mindhárom pontot a Dorog, mégpedig igazi csapatmunkával. Valamennyi pályára lépett jétékost dícséret illett, azonban néhány labdarúgó teljesítményét ki kell emelni. A régi és megbízható harcosok közül, Lénárth és Papp Máté remekül játszott, utóbbi egyben a mezőny legjobbja is volt. Ezúttal Ziugéber is igen aktívan és kapura veszélyesen játszott. Megérdemelte a gólját, hiszen azt megelőzően is volt pár komolyabb helyzete. A visszatérő Szedlár Zoltán játéka is roppant hasznos volt a támadásoknál, s mindkét gólunk előtt róla kaptuk a pontrúgásokat, miután csak szabálytalanul tudták megállítani. Örömteli, hogy a csapat felülkerekedett a nagy nyomáson, hiszen alapos győzelmi kényszerrel léptek pályára. Az ellenfél támadójátékának bírálata, akár védelmünk dícsérete is lehet, hiszen a góljukon kívül egyetlen említésre méltó helyzetük volt, azonban Borsos kapus a helyén volt és bravúrral védett.

Elszánt küzdelem jellemezte a DEAC elleni meccset, ahol ha kellett, éppen támadónk – ezúttal Szedlár Zoltán – blokkolja a vendégek akcióját (forrás: Debrecen Sportélete).

A forduló további mérkőzésein a listavezető Debrecen hazai pályán hátrányból tudott nyerni 2-1-re a Siófok ellen, míg a Csákvár odahaza kétgólos hátrányt egalizált a Vasas ellen, viszont az angyalföldiek újabb gólt szerezve, végül 3-2-re nyertek a Fejér megyei csapat vendégeként. Hosszú, kiváló, egyben veretlenségi sorozata szakadt meg a Pécsnek Győrben. Az ETO az első félórában a rutinos egykori NB I-es csatár, Priskin Tamás vezérletével úgy húzott el 2-0-ra, hogy kis híja volt Priskin mesterhármasának. A baranyai alakulat ezúttal messze elmaradt a várakozástól és a szépítés is csak egy ajándék góllal sikerült. Nem bírt egymással a két tabellaszomszéd, a Kazincbarcika és a Kaposvár. A mérkőzésen inkább a küzdelem dominált és végül gólnélküli döntetlennel osztoztak a pontokon, akárcsak Tatabányán a Budaörs a Szolnokkal szemben. Biztosan nyert 3-1-re Szombathelyen a Gyirmót, míg 3-0-ra az Ajka Békéscsabán. Nagyon fontos győzelmet aratott otthon a Szentlőrinc a Szeged felett, mégpedig 2:1 arányban. Az újonc ezzel fellélegezhet, mivel egészen a 13. helyig kapaszkodott fel. Győzelmünk ellenére még mindig kiesőhelyen állunk, igaz, a Kazincbarcikát pontban beértük. Valamennyi mutatónk megegyezik velük, viszont a borsodiak gólaránya kettővel jobb, így továbbra is előttünk maradtak. A többi csapat viszont pontokkal vezet velünk szemben, így a 16. Szeged kettő, míg a 14. és 15. helyen lévő Kaposvár, valamint Siófok 3 ponttal gyűjtött többet.

Remek mérkőzést hozott a legutóbbi Nyíregyháza elleni találkozó. A mutatott játékkal és a pontszerzéssel nagy meglepetést okoztak a mieink az addig hibátlan és gólt sem kapó házigazdával szemben (forrás: SZON, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál).

Ezért is rendkívül fontos, hogy a soronkövetkező fordulóból is a lehető legjobban tudjunk kijönni. Ehhez azonban kisebb bravúrra lenne szükség a remek erőkből álló, egységes Nyíregyháza ellen, amely gólnélüli döntetlent játszott otthon a Soroksár ellen. A nyírségiek eddigi 50% teljesítményükkel a 10. helyen várják a hétvégi mérkőzést, akik valamennyi csapatnak komoly ellenfelei tudnak lenni, de azért sebezhetőek is. Nem szabad engedni őket kibontakozni, mert ha lendületbe kerülnek, nehéz megállítani őket. Változatlanul dominálni kell a mezőnyben és támadó szellemben játszani, ugyanakkor összpontosítani a kapu előtt adódó helyzeteknél. Legutóbb, tavaly augusztus 16-án, Girsik Áron góljával úgy értünk el 1-1-es döntetlent idegenben ellenük, hogy csak a hajrá perceiben tudtak egyenlíteni. A mérkőzés legvégén pedig nekünk volt meccslabdánk, s akár nyerhettünk is volna. Csapatunk a szezon talán egyik legnagyszerűbb játékát nyújtotta azon a találkozón. Idehaza utoljára bő egy éve mérkőztünk meg, ahol a második félidei remek helyzetkihasználásnak köszönhetően 3-0-ra verték a mieinket.

A két csapat eddigi egymás elleni mérlege: 13 mérkőzésen 4 dorogi győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség; 16:18-as gólaránnyal.

Hazai mérlegünk ellenük: 6 meccsből 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség; 9:8-as gólarány.

Utoljára 2019. augusztus elején győztük le őket, mégpedig Nyíregyházán 1-0-ra, míg idehaza 2017 augusztusában, 3:0 arányban.

Szabó Gyula