Szobatársát lopta meg a munkásszállón

Szobatársát lopta meg a munkásszállón

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 9

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték azt visszaeső férfit, aki egy esztergomi munkásszállón a szobatársától egy mobiltelefont és egy bankkártyát lopott.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020. február 02. és 03. napján szobatársak voltak egy esztergomi munkásszállóban, közös munkahelyen dolgoztak.

Az elkövető 2020. február 02-én a délutános műszak előtt a sértettől, annak éjjeliszekrényéről ellopta az 5.000 Ft értékű mobiltelefonját. A munkahelyükön, a zuhanyzó helyiségében az elkövető zsebéből kiesett a telefon, így derült fény a lopásra.

Az elkövető 2020. február 3-án a munkásszálló közös használatú szobájában 09:00 óra körüli időben, kihasználva, hogy sértett kiment a szobából dohányozni, a sértett ágya mellett a földön lévő táskából ellopta annak bankkártyáját, amelyet a szálló vészkijárata előtti füves területen eldugott.

Az eljárás során a bankkártyát a nyomozó hatóság által lefoglalta és sértettnek kiadta.

Az elkövetőt a bíróság 2019-ben lopás vétsége miatt 60 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben halmazati büntetésül, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 6 hó, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki.

A büntetővégzés jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top