Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Kereszteződésben ütötte el a kerékpárost

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki tehergépkocsijával egy dorogi kereszteződésben nem biztosított elsőbbséget a kerékpárosnak, akit ezáltal elütött.

A vádirat szerint a férfi 2020. január 15-én tehergépkocsit vezetett Dorog lakott területén, a Híd utcában. A gépkocsi a Híd utca és a Köztársaság út kereszteződéséhez ért, ahol a kihelyezett „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem állt meg a megállás helyét jelző útburkolati jelnél, hanem lassítást követően haladt tovább azzal a szándékkal, hogy az útkereszteződésen egyenesen áthajtva folytatja közlekedését.

A vádlott manővere során nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a Köztársaság úton szabályosan haladó kerékpáros részére, emiatt a tehergépkocsi bal oldali elülső részével a kerékpár jobb oldalának ütközött. Az ütközés miatt a kerékpáros férfi az úttestre zuhant, a balesetben bordatörése és kulcscsontörése keletkezett.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Borítókép: illusztráció