Akár két évet is kaphat ittas járművezetésért

Akár két évet is kaphat ittas járművezetésért

Esztergom, Hírek, Kék hírek, Nyergesújfalu Comments Off 33

Az Esztergomi Járási Ügyészség tíz napon belül kétszer nyújtott be vádiratot ittas járművezetés vétsége miatt ugyanazon férfival szemben. A különös visszaesőre egy év tíz hónap börtönbüntetés várhat.

Az egyik esetben a férfi 2020. március 30. napján 16 óra 15 perc körüli időben Pilismaróton, a Hunyadi utcából a 11-es számú főútra kanyarodva, majd onnan a Köztársaság téren keresztül az Ady Endre utcába hajtva ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit igen enyhe fokú ittas állapotban. A másik esetben a férfi 2020. április 12. napján 22 óra 02 perc körüli időben Nyergesújfaluban, a Kossuth Lajos utcában Tát irányából Lábatlan irányába közlekedve közepes fokban ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit.

A férfi hatszor volt büntetve, legutóbb a bíróság 2020. január 14-én jogerős határozatával ittas járművezetés vétsége és más bűncselekmény miatt 1 év 8 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A bíróság a két ügyet egyesítette. Az előkészítő ülésen a férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte. A bíróság az ügyészség indítványával egyezően az elkövetőt halmazati büntetésként, mint különös visszaesőt 1 év 10 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, és 6 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top