Elítélték a talicskás tolvajt

Jogerősen egy év négy hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélték azt a férfit, aki esztergomi és nyergesújfalui ingatlanokba tört be, onnan pedig talicskával vitte el a lopott dolgokat.

A vádirat szerint a férfi 2018. április 22. napját követő napokban egy nyergesújfalui horgászházba ajtó befeszítésével behatolt, onnan 72.000 Ft értékben lopott létrát, fűkaszát, vízforgatót, aggregátort, díszhajót, szobrot, szerszámokat. Ide később visszatért, és ajtó-és ablak befeszítésével hatolt be, és 16.500 Ft értékű gáztűzhelyet vitt el.

A férfi 2020. január 10. napját megelőző napokban egy nyergesújfalui hétvégi házba az ajtó befeszítésével hatolt be, onnan 7.800 Ft értékben vitt el lakásfelszerelési tárgyakat. Az elkövető 2020. január 25-február 3. napja között egy nyergesújfalui horgászház ajtaját befeszítette, és onnan szerszámokat, televíziót, légpuskát, horgászbotokat és más ingó dolgokat vitt el mintegy 168.500,- Ft értékben.

A férfival korábban eljárás indult amiatt, hogy 2015. október 27. napját követően egy esztergomi ingatlanba ablakának benyomásával behatolt, és onnan 46.500 Ft értékben lopott konyhai gépeket, ezt az ügyet a nyomozó hatóság egyesítette az újabb eljárással, az ügyészég emiatt is vádat emelt. A férfi 2020. február 3. napját megelőzően rövid idővel egy nyergesújfalui hétvégi házhoz ment, a kerítéskapun található hálót kitépte, így a körbekerített telekre bejutott, majd a lakatot rögzítő lakatpántot letörte és az ingatlanban kutatást végzett, hogy onnan értékkel bíró dolgot jogtalanul eltulajdonítson. A vádlott ezen ingatlanból végül nem tulajdonított el semmit.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a férfit 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a 2021. február 1-én megtartott előkészítő ülésen.

Az ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség