Kategóriák: Hírek

Új automatákat telepít a MÁV, ezért szünetel a jegyváltás

Az esztergomi vasútvonal több állomásán és megállóhelyén mától, illetve péntektől megszűnik a jegyértékesítés az automatákból, azokat átmenetileg leszerelik és újabb típusú, bérletvásárlásra is alkalmas automatákra cserélik – közölte a MÁV.

A Budapest-Esztergom vonal Esztergom-Kertváros, Piliscsév, Pilisjászfalu, Magdolnavölgy, Pázmáneum, Szabadságliget, Szélhegy, Aranyvölgy, Aquincum*, Angyalföld*, valamint a Budapest-Cegléd vonal Pestszentlőrinc* és Ferihegy* állomásain, illetve megállóhelyein szünetel az automatás jegyértékesítés. (A *-gal jelzett állomásokon péntektől szerelik le az automatát.)

Ferihegyen a Cegléd felé vezető oldal peronján továbbra is üzemel az e-ticket jegykiadó automata. Valamint nyitvatartási időben a jegypénztárban is megvásárolhatók a jegyek, bérletek.

A vasúttársaság Esztergom-Kertváros, Piliscsév, Pilisjászfalu, Szabadságliget, Szélhegy, Aquincum és Ferihegy állomásokra telepíti az újabb típusú, bérletvásárlásra is alkalmas automatákat, várhatóan február második felében. Ezért az átmeneti időszakban az utasok türelmét kérik.

Az utasok a menetjegyeket a MÁV mobilalkalmazás, valamint a megújult online menetrendi kereső és jegyváltási felület segítségével a szokásos 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg.

A menetjegyeket, feláras jegyeket a vonatok fedélzetén a jegyvizsgálótól pótdíj nélkül is megvásárolhatják az utasok, ha olyan állomáson szállnak fel, ahol nem üzemel automata, illetve nincs nyitva pénztár. Ferihegy esetében csak a Budapest felé közlekedő vonatokon érvényes a mentesség, a Cegléd irányába közlekedő vonatokon nem.

Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM 
Borítókép: illusztráció (MÁV Zrt.)

Megosztás