Kategóriák: DorogHírek

Idén megújulhat a Mária utca és a stadion

Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere legújabb videóüzenetében a 2021-es év költségvetéséről és beruházásairól beszélt.

A polgármestere elsőként az önkormányzati költségvetést érintő megszorításokról tájékoztatta a lakosságot. Viszont kiemelte, hogy az adóelvonások kompenzálása érdekében a bevételi oldalon új normatíva jelent meg a költségvetésben. Hiszen korábban, a központi állami támogatással nem rendelkező önkormányzati feladatokhoz pénzügyi segítséget kapnak, melynek összege 340.571.000 Ft, ami a szolidaritási elvonáshoz (273.953.000 forint) képest mintegy 66 millió forintos támogatást jelent. Hozzátette, hogy a kormány által biztosított kompenzáció iránti kérelmet a városnak 2021. február 25-éig kell benyújtaniuk. A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint pedig, a huszonötezer lakos alatti települések – így tehát Dorog is – százszázalékos kompenzációra számíthat, tehát az iparűzési adó kiesés, ami 190.714.000 forintot tesz ki, az két részletben kerülhet visszatérítésre, júniusban és októberben. Ezáltal a tavalyi költségvetésnek a teljesített összegét tudják idén is biztosítani.

Dr. Tittmann János kiemelte, hogy idén sor kerülhet a művelődési ház alagsorában a tekepálya kialakítására, illetve a Mária utca teljes felújítására. Hozzátette, hogy sikeresen zárult le a stadionfelújítási közbeszerzési pályázat is és úgy tűnik, hogy megfelelő realitás érzékkel olyan pályázatok érkeztek be, amelyek tudomásul vették a pénzügyi kereteket. Ezáltal idén megújulhat a Buzánszky Jenő Stadion is.

Végül dr. Tittmann János elmondta, hogy az idei költségvetésben is lesz tartalék, ami mintegy 400 millió forintot jelent, ezt pedig a 2022-es év működtetési és beruházási alapjait fogja szolgálni.

A polgármester videóüzenete a Dorogi Magazin 2021. január 26-ai számában tekinthető meg:

Borítókép: Dorogi Magazin