Kategóriák: HírekKék hírek

Féltékenységből okozott az autókban kárt

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélhetik azt a férfit, aki féltékenységből okozott kárt a volt élettársa és egy másik férfi gépkocsijában Sárisápon.

A vádirat szerint a férfi 2019. december 16-án 21 óra körüli időben megjelent volt élettársa sárisápi lakóhelyén. A férfi dühös lett, mivel az udvaron idegen gépkocsit látott parkolni, amiből feltételezte, hogy volt élettársa új kapcsolatot létesített.

A férfi a nyitott, kitárt kertkapun keresztül odament az udvaron parkoló, élettársa tulajdonát képező  gépkocsihoz és a nála lévő villáskulccsal a gépkocsi szélvédőjét, a jobb oldali tükröt betörte, valamint a jobb oldalát megkarcolta a gépkocsinak. A gépkocsiban ezzel 311.543,- Ft rongálási kárt okozott.

Ezután az elkövető az udvaron parkoló, egy másik férfi tulajdonát képező gépkocsi első és hátsó szélvédőjét, az oldalsó tükröket törte be, és megkarcolta mindkét oldali ajtót, a gépkocsiban így 899.228,-Ft rongálási kárt okozott.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a lefoglalt villáskulcsot, mint az elkövetés eszközét kobozza el, valamint kötelezze a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó