Kategóriák: DorogHírek

KÓTA-díjjal ismerték el Kovácsné Fódi Krisztina munkásságát

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) 2021. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján online rendezte meg díjátadó ünnepségét, ahol karnagy kategóriában Kovácsné Fódi Krisztinának ítélték oda a KÓTA-díjat.

A nem hivatásos kórus- és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek hagyományosan a Magyar Kultúra Napján nyújtják át a kitüntetéseket, melyet a díj 2004-es megalapítása óta a szövetség Művészeti Bizottsága javaslatai alapján ítél oda a szervezet. Idén ez az eseményük is online formát öltött: díjazottjaik bemutatására és méltatására egy videófelvétellel készültek az ünnep alkalmából.

A KÓTA-díjakat számos különböző kategóriában osztják a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére – idén 12 kategóriában 42 díjazottat ünnepelhetünk.

Kovácsné Fódi Krisztina a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa (Landesrat) ének szekciójának elnöke, Artisjus-, Rauscher György- és Stefan Kerner-díjas karnagy, a Kardos Pál emlékérem birtokosa, mesterpedagógus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Tanárképző Központjának tanára. Gyermek- és felnőttkórusok, valamint német népzenei csoport vezetője Dorogon és Csolnokon. Tanári, karnagyi pályája és a német zenei hagyományok éltetésében, átadásában végzett kiemelkedő munkássága példaértékű.

Fotó, forrás: Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA

Megosztás