Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Stabilan az élvonalban: megyefejlesztés 2027

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat konzorciumi partnerével a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft.-vel 215 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból újítja meg a megye területfejlesztési terveit, a települések fejlesztéseinek megalapozására pedig felmérések, tervek, tanulmányok, műszaki dokumentációk készítését tervezi.

A „Stabilan az élvonalban – megyefejlesztés 2027” című, TOP-1.5.1-20-2020-00004 azonosítószámú, Széchenyi 2020 Program keretében megvalósuló projekt révén egy többlépcsős tervezési és együttműködési folyamat indul el, a megye 2030-ig szóló területfejlesztési koncepciójának felülvizsgálatával, majd a megvalósítását szolgáló stratégiai és operatív program megtervezésével. A folyamatot a megyei Integrált Területi Program zárja, mely a megye egészére tervezi meg a Versenyképes Magyarország Operatív Program megyei keretének felhasználását.

A tervek társadalmasítása érdekében a megyei önkormányzat Partnerségi Tervet fogadott el. A közgyűlés számít a megyei Terület- és Vidékfejlesztési Kollégium, annak területi és ágazati műhelyei, valamint az önkormányzatok és a civilek véleményére, javaslataira is.

A települési önkormányzatok fejlesztéseit előkészítő tevékenység, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési kft. végez, előzetes igényfelmérésen alapul. A munka során 40 db műszaki dokumentáció készül el, elsősorban helyszín-és alaprajzok, felmérések, rövid műszaki leírások, nyomvonaltervek;  20 db energetikai tanúsítvány a projektek jellegétől függően; 40 db egyéb dokumentáció, mint pl.: projekt-előkészítő tanulmányok, projekt tervek, megvalósíthatósági tanulmányok; legalább 5 kiviteli szintű tervdokumentáció.

A projekt megvalósítása során 7 új munkahely jön létre.  A megvalósítási helyszíne: Tatabánya, Fő tér 4.

A projektről bővebb információt a www.kemoh.hu oldalon, a Megyénkről/ Megyefejlesztés 2021-2027 almenüben olvashatnak.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal