„Most már, ezek után nem lesz vele gond” – ezt mondta a macskát elpusztító férfi

„Most már, ezek után nem lesz vele gond” – ezt mondta a macskát elpusztító férfi

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 91

Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás vétsége miatt indult ügyben vádat emelt azzal a dorogi férfival szemben, aki a macskáját a kövezethez csapva pusztította el.

A vádirat szerint a vádlott és felesége egy kb. 8 hetes, fekete színű házi macskát tartott a dorogi  társasházban található lakásukban. A macska rendszerint a közös udvaron tartózkodott. Az egyik szomszéd többször jelezte a vádlott feleségének, hogy a macska állandóan az ajtaja előtt nyávog, mert éhes és be akar menni hozzá, csináljanak vele valamit.

Ez a szomszéd 2020. október 19-én is szólt a macska miatt a vádlott feleségének, mert a macska az ajtaja szúnyoghálóján lógott. A vádlott kijött a lakásukból és a szomszéddal vitatkozni kezdett, mivel szerintük a szomszéd szoktatta magához az állatot.

A férfi a vita közben felmérgesedett, megfogta a macskát és földhöz – a betonozott aljzathoz – vágta, majd azt mondta, hogy „most már, ezek után nem lesz vele gond”. A macska emiatt elpusztult, a tetemet a férfi egy nejlonzacskóba tette, majd azt lakóközösség kukájába tette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top